PREVENTIE: WORKSHOPS & PRESENTATIES

Een stressvrij leven is een utopie. Maar er kan veel gedaan worden om te voorkomen dat stress chronisch wordt en leidt tot ernstige fysieke en psychische klachten.

Het voorkomen of beperken van verzuim door stress op het werk vraagt van werkgevers, leidinggevenden en werknemers een pro-actieve houding in met name het aangaan van de dialoog. Dat is niet altijd eenvoudig, er rust nog steeds een taboe op het onderwerp. Dat is overigens begrijpelijk want er zitten vaak ongemakkelijke emoties aan vast, zoals schaamte, (faal-)angst en schuldgevoelens.

Preventie begint bij het verspreiden van kennis

Een van de belangrijkste factoren bij het doorbreken van dat taboe, is het creëren van gedeelde kennis bij management en werknemers over wat goed stressmanagement inhoudt. Wat is stress nu eigenlijk precies, wat zijn de mentale en fysieke aspecten? Hoe ga je chronische stress tegen? En wat is de relatie met vitaliteit? Een beter begrip helpt alle betrokkenen voorbij het ongemak te komen en met elkaar in gesprek te gaan. Hoe eerder en gemakkelijker deze dialoog op gang komt, hoe groter de kans dat verzuim door stress voorkomen wordt.

De beste preventie tegen stressklachten is het versterken van de vitaliteit

Elke workshop of interactieve presentatie is maatwerk en wordt op de doelgroep afgestemd. Maar in elk geval komt aan bod hoe mensen hun vitaliteit kunnen vergroten en krijgen de deelnemers een snelcursus EHBS (Eerste Hulp Bij Stress). Zowel leidinggevenden als werknemers leren hoe ze tijdig signalen kunnen herkennen die wijzen op chronische stress.

Mail of bel voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. terug

 
© 2010 Tanya de Wit